Kategorie

Novinky

OTVÍRACÍ DOBA:
PO. - PÁ. 9.00 - 12.00 - 12.30 - 17.30
SO.: 8.30 - 11.30

Výrobci

 

Každou středu k odběru!

Objednávejte a vybírejte - ZDE!


Chléb a pečivo našich předků z pravého kvásku je zpracované podle tradiční receptury, která se vrací ke starým kořenům zdravé kuchyně našich předků. Pečivo neobsahuje droždím žádné chemické přísady, různá aditiva a zlepšující pekařské přípravky jako jsou stabilizátory, regulátory chuti apod., ale výhradně přírodní kvásek a celozrnnou mouku, což zaručuje zachování velkého množství minerálů a vysokého obsahu vlákniny.

 

Použití pravého kvásku zabraňuje nadměrnému škodlivému množení kvasinek v organismu a nevytváří tak podmínky ke vzniku kožních chorob a mykóz a přispívá ke zlepšení kondice. Kváskový chléb čistí krev a proto je zvláště vhodný pro osoby trpící akné, ekzémy, lupenkou apod., posiluje svalový systém, je prospěšný nervovému systému, upravuje trávení a po jeho konzumaci nevzniká zácpa a nadýmání.

 

Kváskové pečivo je považováno za zdravější a snáze stravitelné. Kvásek je na rozdíl od kvasnic přirozenou substancí, se kterou pracovali již před 4000 lety staří Egypťané. Ačkoliv kvásek používali, princip, na jehož základě dochází ke kvašení mouky, byl objasněn mnohem později. Vnitřní slupka obilného zrna obsahuje stopy kvasinek a mléčné bakterie. Smícháním vody a mouky pak dochází za příznivé teploty k přirozenému kvašení těsta. Mléčné bakterie jsou odpovědné za typické, intenzivní chlebové aroma. Kyselina mléčná je navíc přirozeným konzervantem, takže kváskový chléb i pečivo vydrží déle čerstvé. Mikroorganismy přítomné v kvásku se postarají během dlouhé doby kynutí těsta (musí být mnohem delší než u těsta kvasnicového) o takové změny v mouce, které ji činí stravitelnější. Díky dlouhé době kynutí a přítomnosti mléčné kyseliny se také dokonce rozloží fytin, přítomný v celozrnné mouce. Fytin je vápenato=hořečnatá látka přítomná ve slupce zrna a v klíčcích. Kyselina fytinová vytváří s minerály obsaženými v jiných potravinách (zejména se železem a vápníkem) ve střevech nerozpustitelné sloučeniny, které jsou velmi těžce rozpustitelné a vstřebatelné. Enzym fytáza, který je schopen fytin rozložit, pracuje právě ve vlhku a za dostatečně dlouhé doby (tedy dlouhé doby kvašení). U kvasnicového pečiva, kde kynutí probíhá díky kvasnicím velmi rychle, není tedy fytin dokonale rozložen a působí v organismu demineralizačně. Díky kvásku se v těstu nachází i aminokyseliny, které nebyly v původním pšeničném zrnu, například enzymy, které přeměňují komplexní molekuly na "jednodušší", které tělo dokáže lépe přijmout a využít. Také toto "předtrávení" nám ušetří hodně energie. Chléb upečený s pomocí kvásku má příjemně nakyslou chuť.

 

Kváskové celozrnné pečivo jednoznačně doporučují lékaři-dietologové všem diabetikům, osobám trpícím nadváhou, poruchamiii zažívání, poruchami tlustého střeva ale i jako prevnce pro všechny věkové kategorie, zejména pro děti.

 

Uchovávejte kváskové celozrnné pečivo pouze zabalené v čisté utěrce z přírodního materiálu (len, bavlna), nezmrazujte jej, ani k jeho uskladnění nepoužívejte igelitové sáčky.


Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0,00 Kč
Celkem 0,00 Kč

Košík K pokladně